МИ – ПРОТИ НАСИЛЬСТВА.  ПРАВОЗНАВЧИЙ ПОРТАЛ

Вчергове відбулось засідання 23 січня 2024 року гімназійного клубу Docudays/UA. В якому беруть участь учні 8-9 класів.
Сьогодні ми обговорювали цікавий фільм з колекції Польської Гельсінської спілки з прав людини, під назвою “Крим SOS”. В ньому висвітлюються події першого дня окупації півострова.
Пишаюся нашими учнями, які так відкрито, по-дорослому аналізують інформацію висвітлену в фільмі. Не бояться виражати свою думку та встановлювати причинно-наслідкові зв’язки.
Дякую кожному учаснику за цікаву зустріч.

Відбулось засідання клубу DOCUDAYS UA 27 лютого 2024 року. Обговорювали альманах “Енциклопедія Майдану”.

В ньому показано 9 короткометражних історій про спалах громадянської активності в Україні. Про героїв, які брали безпосередню участь в “Майдані”. З чого починався Майдан, та до чого це призвело.

“16 днів проти насильства”

      17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби проти насильства щодо жінок.
      Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал- політичних активісток.
    Гімназія N°63 долучилася до інформування суспільства та учнівського колективу, шляхом створення інформативного буклету. В якому висвітлена основна інформація та номери куди може звернутись кожен за для отримання підтримки та допомоги у разі виникнення даної проблеми.

Інформація про поняття “сексуальне розбещення”. Протидія протиправним діям (Буклет з інформацією)

Методичний посібник “Торгівля людьми”

Презентація тематичної зустрічі протидії домашнього насильства

Єдиний урок “СНІД – це не вирок”

     В рамках заходів щорічної Міжнародної компанії “16 днів проти насильства”, який відбувається 1 грудня. Класними керівниками був проведений Єдиний урок “СНІД – це не вирок”! Де було розказано про дане захворювання, шляхи зараження, профілактику, переведено статистику захворювання. Та згадали символ антиснідівського руху – червону стрічку. Все це заради того, щоб наші учні були інформативними та обізнаними з даної теми. І запам’ятали найголовніше: “СНІД – ЦЕ НЕ ВИРОК”!

Круглий стіл у 9-х класах з нагоди Міжнародного дня боротьби за скасування рабства

      2 грудня класні керівники провели круглий стіл з учнями 9х класів, де головною темою було : “Рабство, його причини. Боротьба проти рабства”
Були висвітлені цікаві думки, та новаторські задуми та ідеї як можна запобігти цій проблемі. Дякуємо нашим креативним та активним учням. “Ми проти рабства”!

 

Вікторина “Чи знаємо ми свої права?”

Урок доброти: “Люди з ООП це не вирок”

       Ще 10 років тому ми майже не говорили про людей з ООП. Ситуація змінилася, коли в Україні стартувала шкільна реформа.
       Кожна дитина – це найбільший та найцінніший скарб. Цінуючи та поважаючи кожного, ми будуємо наше майбутнє. Відповідно до принципів НУШ, тут кожен учень, незалежно від можливостей, може реалізувати свій потенціал.   І нашій гімназії навчають дітей толерантно у ставленню до людей з ООП.
       Особлива людина – це не вирок, а виклик суспільству!

Виставка дитячих робіт: “Мої права”